به گزارش خبرنگار "مهر" بيست و يكمين دوره تور بين اللملي دوچرخه سواري آذربايجان در حالي در استان هاي آذربايجان شرقي و غربي پيگيري مي شود كه از نظر فني هيچ بهره اي جز حذف برخي از ملي پوشان در اين مسابقات براي تيم ها به همراه نداشته است . ظاهرا اين تور هر ساله افت شديدي دارد و دليل عمده آن عدم نظارت مطلوب فدراسيون دوچرخه سواري بر هيات دوچرخه سواري تبريز است.
تور امسال از نظر استاندارد مسافتي با سال هاي گذشته قابل مقايسه نبوده و مسافت ها نسبت به برگزاري مسابقات دركشوري مثل ايران كه نيمي از شركت كنندگان در مسابقات آماتور هستند بيشتر از حد استاندارد بوده است. كارشناسان اين رشته طي مسافت حدود 200 كيلومتر روزانه را براي يك مسابقه دو دوي جهاني زياد مي دانند. رييس فدراسيون دوچرخه سواري اين مشكل را تاييد مي كند اما برگزاري آن را در چنين مسافتي براي آينده دوچرخه سواري ايران مفيد مي داند تا اين نكته زمينه افزايش قدرت بدني ورزشكاران را فراهم كند.
اين مشكل به همراه برخي از مشكلات داوري و جاده اي و برنامه ريزي نامناسب هيات برگزاري اين مسابقات درتبريز منجر به اين شد كه بسياري از دوچرخه سواران و حتي برخي از ملي پوشان ايراني در همان روزهاي نخست از دور مسابقات حذف شوند و عملا حضور آنها در چنين مسابقاتي ارزش فني و حرفه اي براي آنها نداشته باشد.
در بحث داوري معمول است در زماني كه اكثر استان هاي كشور در چنين مسابقاتي تيم مي دهند حداقل داورها به طور متمركز از استان ميزبان نباشند و نظارت صحيحي بر عملكرد آنها صورت گيرد ولي به گفته برخي از ورزشكاران ناظر فدراسيون بين المللي و ناظر فدراسيون دوچرخه سواري ايران نظارت مطلوبي را برمسابقات نداشته است.
درهمين رابطه باجلان سرداور فني اين دوره از مسابقات مي گويد :"سطح فني اين دوره از مسابقات دوچرخه سواري آذربايجان نسبت به دوره هاي گذشته رشد خوبي داشته وكميته فني از نظر افزايش مسافت ها و مسيرهاي برگزاري نيز استانداردهاي لازم را تا حد امكان رعايت كرده است.
باجلان تنها نقطه ضعف اين مسابقات را عدم حضور تيم هاي خارجي عنوان كرد:"متاسفانه برخي از هماهنگي ها براي حضور تيم هاي خارجي در زمان مناسبي از فصل اين رشته انجام نمي گيرد و اين موضوع به همراه مسائل موجود در منطقه جنوب آسيا باعث شده تا تيم هاي خارجي كمتري نسبت به سال هاي گذشته در اين تور حضور پيدا كنند وعملا فقط شاهد حضور تيم سوريه در اين مسابقات هستيم. "
سرداور فني رقابت هاي تور آذربايجان افزود:"ميزباني ايران براي تور آذربايجان از نقطه نظر آب و هوايي و جاده اي و حتي مسافت مسابقات براي حضور تيم هاي خارجي و حتي اروپايي مناسب است وفدراسيون به همراه هيات دوچرخه سواري استان بايد برنامه ريزي خوبي را براي حضور كشورهاي اروپايي و قدرتمند در اين رقابت ها انجام دهد و گرنه در سال هاي آينده شاهد تضعيف اين تور در منطقه مي شويم . "
ورزشكاران تيم هاي مختلف نيز ايراداتي را از نظر فني و مسافتي به اين دوره از رقابت ها دارند. عليرضا حقي عضو تيم ملي ايران و يكي از شركت كنندگان در اين مسابقات كه در دور سوم حذف گرديده با بيان اينكه در طي 14 سالي كه در اين تور شركت كرده اين دوره ضعف هاي زيادي داشت مي گويد: "سطح فني اين مسابقات صفر بود. بدتر اينكه بعد از برگزاري سال ها مسابقه، رقابت هاي اين دوره از نظر فني و مسافتي و حتي حضور تيم هاي خارجي و داخلي ضعيف شده بود."
امير زرگري عضو تيم دانشگاه آزاد و تيم ملي ايران هم نقطه ضعف اين رقابت ها را در استاندارد نبودن مسافت ها مي داند و اظهار مي كند: " مسابقات امسال با مديريت جديدي درحال برگزاري است، هرچند ازنظرفني و داوري كيفيت مسابقات افزايش يافته ، اما از نظرمسافتي استاندارد لازم براي ورزشكاران درنظرگرفته نشده است. "
زرگري افزود: "ميانگين ركاب زدن اعضا درهر روز بيش از200 كيلومتر است كه براي يك مسابقه درسطح دو دوي بين المللي زياد است وهمين باعث شده تا در پايان مرحله ششم اين مسابقات تعدادي از ورزشكاران از دورمسابقات حذف شوند وعملا ققط 35 دوچرخه سوار رقابت ها را دنبال مي كنند. "
وي كه يكي از امتياز آوران انفرادي تور بين المللي آذربايجان است بيان كرد:"متاسفانه دراين مسابقات فشار روي ورزشكاران زياد شده وهمين باعث شده تا امكان رقابت نزديك بين تيم ها و ورزشكاران ازبين برود وفقط تيم هاي محلي درجدول صعود كنند. "
اميررضا واعظ آشتياني رييس فدراسيون دوچرخه سواري با بيان اينكه درزماني كه دوچرخه سواري ايران توانسته رنكينگ جهاني خود را به رتبه 13 جهاني و اول آسيايي برساند مسوولين فدراسيون و استان ها هم بايد با همين رتبه جهاني فكر كنند و جهاني كار ها را انجام دهند.
آشتياني با تاييد مشكلات موجود در مسابقات تور آذربايجان امسال مي گويد: " تا اين زمان برگزاري رقابت هاي تور در استان هاي مختلف بر عهده هيات بوده اما بزودي تمامي مراحل برگزاري آن از سوي فدراسيون ايران نظارت و به طور مستقيم در برگزاري آن دخالت خواهد شد براي اينكه ديدگاه فدراسيون جهاني دوچرخه سواري درتورهاي بين المللي اين است كه فدراسيون ايران برگزار كنننده مسابقه است ."
رييس فدراسيون دوچرخه سواري ايران افزود:" ما در حال حاضر نگران اين مساله هستيم كه كاهش كيفيت برگزاري مسابقات در تورهاي بين المللي ايران و عدم حضور كشورهاي خارجي موجب تضعيف وجهه ما در فدراسيون جهاني و درنهايت كاهش رنكينگ جهاني ايران شود بنابراين از اين پس نظارت كاملي را بر روند انها خواهيم داشت. "
وي تصريح كرد:" ما به مشكلات اين تور واقف هستيم و تذكرات لازم هم به هيات برگزاري تور داده مي شود تا از اين پس شاهد يك نظم و انضباط در بخش مسافت ها وانتخاب داوران باشند البته اين را هم بايد اضافه كنم كه بايد ورزشكاران ما به سمتي بروند كه قدرت بدني خود را افزايش دهند تا بتوانند در چنين مسابقاتي يا حتي بالاتر از اين هم چه درداخل و چه در خارج از كشور حضور يابند. "
نظر شما